επιτροπή κατοίκων πλ. Ελευθερίας

Μαΐου 6, 2011

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Filed under: Ανακοινώσεις άλλων επιτροπών — gazoza @ 5:04 μμ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Αθήνα, 28 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η έκταση Γουδή, ο τελευταίος μεγάλος αδόμητος χώρος, η ανάσα ζωής και χώρος αναψυχής για τη νεφόπληκτη και τσιμεντοποιημένη Αθήνα, με το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο ελπίζουμε να υπογραφεί σύντομα, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ως Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Όμως, αν και θεσμοθετείται το Πάρκο, η έκδοση, μόνο του Προεδρικού Διατάγματος δεν εξασφαλίζει και την υλοποίηση του, αφού από αυτό απουσιάζουν οι βασικές προϋποθέσεις  για να γίνει  αυτή εφικτή.

Γι΄αυτό απαιτούμε:

–   Να επιλυθεί άμεσα το ιδιοκτησιακό και να γίνει ενσωμάτωση κάθε ελεύθερου και πράσινου χώρου σε ένα ενιαίο σχέδιο. Το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Πολιτισμού, (Ολυμπιακά Ακίνητα) το Υπουργείο Οικονομικών (ΚΕΔ), που έχουν δεσμεύσει και νέμονται μεγάλο μέρος της έκτασης πρέπει να παραχωρήσουν άμεσα το χώρο για τη δημιουργία του Πάρκου,  είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Επίσης είναι απαραίτητη και η συνεργασία των Δήμων.

–    Να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση και ο συνεχής κατακερματισμός του Πάρκου. Το Μπάντμιντον  αυτή τη στιγμή είναι η κύρια πηγή υποβάθμισης του αφού για την πρόσβαση σε αυτό, δημιουργήθηκαν παράνομοι δρόμοι που το διασχίζουν και έχει επίσης καταντήσει ένας τεράστιος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Εμείς επιμένουμε στην κατεδάφισή του και ευελπιστούμε στη θετική δικαστική απόφαση στο ΣΤΕ στο οποίο έχουμε προσφύγει. Δυστυχώς η έκδοση του ΠΔ δεν συνεπάγεται κατάργηση του νόμου που αφορά το Μπάντμιντον ούτε και του νόμου που αφορά την οικοδόμηση του κτιρίου της Αστυνομίας. Ακόμα και άλλοι φορείς ή ιδιώτες συνεχίζουν να εγκαθιστούν  καινούργιες δραστηριότητες όπως η  ΕΠΟ η οποία έχει  εγκατασταθεί σε κτίριο του Πάρκου και επιπλέον έχει ανεγείρει παράνομα κτίρια, ενώ η λειτουργία της δεν συνάδει με τη λειτουργία του Πάρκου. Όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν.

–    Να προωθηθεί άμεσα η συγκρότηση δημόσιου φορέα που θα αναλάβει την οργάνωση και διαχείριση του ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και στη προστασία των ελεύθερων χώρων που απειλούνται με εμπορευματοποίηση, είναι αναγκαίοι μαζικοί και πολύμορφοι αγώνες.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Πάρκο Γουδή ( Τέρμα Γεωργίου Παπανδρέου και Μεγάλου Αλεξάνδρου απέναντι από το κέντρο «Ρυθμός» Ζωγράφου ) στις 8 Μαΐου ημέρα Κυριακή  και ώρα  11.30 π.μ.

                                                                                                                                                                       

Η Γραμματεία της Επιτροπής

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: