επιτροπή κατοίκων πλ. Ελευθερίας

Απρίλιος 14, 2010

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

Filed under: Ανακοινώσεις άλλων επιτροπών — madrapidas @ 2:02 μμ

ΠΡΟΣ: ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Κυρία Υπουργέ

Στις 17.3.2010 πληροφορηθήκαμε με αγανάκτηση ότι με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ ΦΕΚ 463/23.10.2008 εγκρίθηκε η ανέγερση κτιρίου 9.240,39 τ.μ. και ύψος 22 μ. από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) σε έκταση που βρίσκεται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων (Ο.Τ. 162 . περιοχή 81) με μία απλή υπουργική απόφαση, απαξιώνοντας και καταπατώντας ακόμη και αυτές τις απαιτούμενες τυπικές διαδικασίες που απαιτούν έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Η προαναφερθείσα έκταση παραχωρήθηκε από την ΚΕΔ στο ΙΙΒΕΑΑ σε χώρο ο οποίος προβέπεται στην μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή (Μ.Π.Γ.).

Για άλλη μία φορά γινόμαστε στο ίδιο “έργο θεατές” αντιμετωπίζοντας και πάλι διεκδίκηση έκτασης που προορίζεται για το Μ.Π.Γ. (περιοχή ελέγχου) τσιμεντοποιώντας έκταση 10 στρ. για να πραγματοποιήσει το ΙΙΒΕΑΑ τα σχέδιά του.

Την ίδια στιγμή που εκπονούνται σχέδια προεδρικών διαταγμάτων για τη θεσμοθέτηση του Μ.Π.Γ. προωθείται ο κατακερματισμός και η τσιμεντοποίηση του τελευταίου μεγάλου αδόμητου χώρου της Αθήνας στον οποίο οι νόμοι της πολιτείας ακόμη από την εποχή του Ε. Βενιζέλου και το 1976 επιτάσσουν να δημιουργηθεί εκεί Μητροπολιτικό Πάρκο.

Δεν είμαστε αντίθετοι και συμφωνούμε απόλυτα με την ανέγερση ερευνητικών κέντρων, νοσοκομείων ή άλλων κτιρίων που εξυπηρετούν κάποιο κοινωνικό αγαθό. Διαφωνούμε όμως απόλυτα με την φιλοσοφία ότι πρέπει να θέσουμε σε αντιπαράθεση την δυνατότητα απόκτησης κοινωνικών αγαθών καταστρέφοντας το ένα προς όφελος του άλλου.
Είμαστε αντίθετοι στην τεχνητή αντιπαράθεση κοινωνικών αναγκών όπως: Υγεία . Περιβάλλον, Πολιτισμός . Αθλητισμός . Περιβάλλον. Γι’ αυτό εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για την κατασκευή κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ σε έκταση η οποία προορίζεται για την δημιουργία του Μ.Π.Γ.

Για να σταματήσουν επιτέλους οι απόπειρες λεηλασίας του Πάρκου Γουδή που γίνονται από διάφορους δημόσιους, εκκλησιαστικούς και ιδιωτικούς φορείς, ζητάμε:

1. Άμεση θεσμοθέτηση του Μ.Π.Γ. σύμφωνα με την μελέτη του Ε.Μ.Π. χωρίς εμπορευματοποίηση.
2. Έλεγχος όλων των πράξεων παραχώρησης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανέγερση του κτιρίου του ΙΙΒΕΑΑ.
3. Απαγόρευση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και έκδοση οικοδομικών αδειών στο χώρο που προβλέπεται για το Μ.Π.Γ.

Η Γραμματεία της Επιτροπής

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: