επιτροπή κατοίκων πλ. Ελευθερίας

Δεκέμβριος 14, 2009

Περιγραφή του δεύτερου αποκλεισμού

Όπως δημοσιευθηκε εδώ

Παρά τη βροχή, από τις 7 το πρωί κάτοικοι από του Ζωγράφου (διαβάστε ποιοι) άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από το δημαρχείο της πόλης, για να το αποκλείσουν για ακόμη μία φορά. Ο λόγος ήταν πως σήμερα δημοπρατούνταν εξ αναβολής από την προηγούμενη φορά 5 πλατείες του δήμου και 2 δημοτικά οικόπεδα για την κατασκευή υπόγειων γκαράζ και ανωδομών. Αλλά ούτε και σήμερα τα κατάφεραν.

Τους κάτοικους υποδέχτηκαν ισχυρές δυνάμεις τις αστυνομίας (ΥΜΕΤ ειδικοί φρουροί) που είχαν παραταχθεί γύρω από την είσοδο του Δημαρχείου. Αυτή τη φορά οι «υγιείς πολίτες», δημοτικοί υπάλληλοι προσκολημένοι στο δήμαρχο κλπ ήταν μέσα στο δημαρχείο, πριν την έναρξη της βάρδιας.

Στον αποκλεισμό του Δημαρχείου από τις δυνάμεις καταστολής το σωματείο εργαζομένων στο δήμο προκήρυξε στάση εργασίας.

Τα πράγματα κυλύσαν ομαλά μέχρι τις 9.30 όπου ήταν και  η ώρα έναρξης της διαδικασίας. Τότε υπό το  κλοιό των ΥΜΕΤ προσπάθησαν να βάλουν μέσα στο δημαρχείο τους εργολάβους και την επιτροπή του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά αποτράπηκαν από τους δυναμικούς κατοίκους.

Όλα κύλησαν ομαλά, ο διαγωνισμός αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά και ο αποκλεισμός τελείωσε με μινι, λόγω βροχής πορεία προς τη πλ. Γαρδένια.

Οπότε πάμε για το τρίτο & τελευταίο αποκλεισμό. Αν ο διαγωνισμός αναβληθεί 3 φορές τότε πρέπει το σχέδιο να το εγκρίνει ξανά από τη κεντρική διοίκηση. Επομένως είναι θέμα της νέας κυβέρνησης να πάρει ή όχι την ευθύνη για κάτι τέτοιο.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται για νίκη σε ακόμη μία μάχη. Τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθεί η πολιτική που πριμοδοτεί το ΙΧ αυτοκίνητο εις βάρος των ΜΜΜ λεηλατώντας τον Υμηττό και ζωτικό δημόσιο χώρο.

Προχωράμε μέχρι τη νίκη!

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: