επιτροπή κατοίκων πλ. Ελευθερίας

Δεκέμβριος 12, 2009

Ανακοίνωση «Κίνημα στη πόλη» για τα Γκαράζ

Filed under: Θέσεις / απόψεις — madrapidas @ 7:36 μμ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ

ΟΛΙΚΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΓΚΑΡΑΖ

Μια πληγή με συνεχείς μεταλλάξεις

  • Άλλα έλεγε η μελέτη της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει να εισηγηθεί για τα γκαράζ και η οποία πήρε γι’ αυτό κάποια εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
  • Άλλο έχει ψηφίσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου η πλειοψηφία της ΔΑΔΑ.
  • Άλλο μας φέρνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε ηλεκτρονική μορφή χωρίς καμιά υπογραφή!!

Τι προβλέπει αυτή η τελευταία προς το παρόν έκδοση;

Πλατείες

  1. Πλατεία ΑΝΟΙΞΗΣ

Στα οικοδομικά τετράγωνα 260 και 261 μεταξύ Αμφιτρίτης, Μπισκίνη, Ξυρογιάννη εμβαδού 1791 τ.μ. προβλέπεται: κατασκευή υπόγειου γκαράζ τουλάχιστον 3 υπογείων, συνολικής επιφάνειας 1872 τ.μ. για 235 θέσεις αυτοκινήτων (πάντως άνω των 164), συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. Ευρώ.

Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια και ο κατασκευαστής θα εισπράξει την κρατική επιχορήγηση για την κατασκευή θέσεων στάθμευσης.

Θα το εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης για 30 χρόνια και το τίμημα της στάθμευσης θα το καθορίζει μόνος του χωρίς να έχει λόγο ο Δήμος. Ενώ θα κοπούν πολλά μεγάλα δένδρα, δεν δεσμεύεται συγκεκριμένα πόσα θα αποκαταστήσει στην επιφάνεια.  Αν ο ιδιώτης το θελήσει, ο Δήμος πρέπει να δημιουργήσει ελεγχόμενη στάθμευση στους δρόμους γύρο από το γκαράζ με υπαλλήλους του δήμου. Θα καταβάλει στο Δήμο το 4% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του.

  1. Πλατεία ΜΕΡΚΑΤΗ (Γέφυρα)

Κατασκευή υπόγειου Γκαράζ σε έκταση 2061 τ.μ. μεταξύ των οδών: Ούλ. Πάλμε, Θεοδάμαντος και Παπάγου, με τουλάχιστον 3 υπόγεια και θέσεις 282 (πάντως πάνω από 197 !!), και κόστος με ΦΠΑ 8,75 εκατ. Ευρώ.

Οι όροι και οι προβλέψεις είναι ίδιες με την ΑΝΟΙΞΗ.

  1. Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Γουδί).

Κατασκευή υπόγειου γκαράζ σε έκταση 2061 τ.μ. μεταξύ των οδών Παπανδρέου, Ευδήλου, Καββαθά με τουλάχιστον 3 υπόγεια εκ των οποίων το ένα για μεγάλα οχήματα και θέσεις 360 ( που μπορεί να μειωθούν και στις 252 !!) Παρ’ όλα αυτά το κόστος είναι σαφώς προσδιορισμένο στα 11,2 εκατ. Ευρώ.

Οι όροι ίδιοι με την ΑΝΟΙΞΗ.

  1. Πλατεία ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ.

Κατασκευή υπόγειου γκαράζ σε έκταση 5000 τ.μ. στα αριστερά του Νεκροταφείου με τουλάχιστον 2 υπόγεια και θέσεις 600 ( που μπορεί να μειωθούν στο μισό 300 !! ) Κόστος 19 εκατ. Ευρώ.

Οι όροι ίδιοι με ΑΝΟΙΞΗ.

Οικόπεδα του Δήμου.

  1. Α. Οικοδομικό Τετράγωνο 354 (Πλαστήρα, Κουσίδου και Αγ. Νικολάου).

Β. Οικοδομικό Τετράγωνο 119 (Δημοκρατίας & Ελ. Βενιζέλου).

Στο (Α) θα χτιστεί από τον εργολάβο πολυώροφο ( 5 οροφ. ) ακίνητο κατοικιών, συνολικού εμβαδού 3762 τ.μ. με τα αντίστοιχα στα διαμερίσματα γκαράζ. Το κτήριο αυτό θα το πάρει στην ιδιοκτησία του ο εργολάβος με μεταβίβαση από τον Δήμο!! και θα πληρώσει στο δήμο τουλάχιστον το 10% της αντικειμενικής του αξίας του ακινήτου. !!!

Σε ανταπόδοση ο εργολάβος θα χτίσει το οκταόροφο (8) κτήριο πολλαπλών χρήσεων (Β) συνολικού εμβαδού 3.762 τ.μ. για τις υπηρεσίες του δήμου, με υπόγειο γκαράζ μόλις 60 θέσεων (προφανώς για τις ανάγκες των υπαλλήλων του δήμου).  Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού είναι 12,5 εκατ. Ευρώ.

  1. Α. Οικοδομικό Τετράγωνο 261 (Αμφιτρίτης και Παπάγου) την Άνοιξη.

Β. Οικοδομικό Τετράγωνο 142(Ανδρούτσου, Σμύρνης και Ηρ. Πολ/νείου)

Στο (Α)  που είναι 365 τ.μ. θα χτιστεί πενταόροφο κτήριο με κατοικίες ή γραφεία, συνολικού εμβαδού 1100 τ.μ. με τα αντίστοιχα γκαράζ για τις ανάγκες των ενοίκων. Το κτήριο αυτό θα το πάρει στην ιδιοκτησία του ο εργολάβος με οριστική μεταβίβαση από τον Δήμο.!!! Αυτός θα πληρώσει εφ’ άπαξ στο Δήμο τουλάχιστον το 10% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. !!!

Σε ανταπόδοση ο εργολάβος στο (Β) εμβαδού 800 τ.μ., θα χτίσει εξαόροφο (6 όρ.) κτήριο συνολικής επιφάνειας 1200 τ.μ. για τις ανάγκες του Δήμου (Πνευματικό κέντρο κ.λ.π.) με υπόγειο γκαράζ 50 θέσεων προφανώς για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού είναι 5,6 εκατ. Ευρώ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: